edubo

Posted by & filed under Huisstijl, Illustratie, Webdesign.

Edubo

Website en huisstijl

Opdrachtgever: Eric Dullens, Edubo

Project: edubo.be


Edubo is een klein aannemersbedrijf dat nieuwbouw projecten van begin tot eind afwerkt. Van ruwbouw, electriciteit, sanitair tot het verkopen van de appartementen. Alles wordt binnen het bedrijf geregeld. Daarom is het belangrijk dat Edubo een herkenbaar logo krijgt, niet alleen naar de kopers, maar ook naar de leveranciers toe.

De website van Edubo heeft voornamelijk als doel om mogelijke kopers te informeren over het project. Prijzen en locatie worden meegedeelt en daarnaast ook een overzicht van de vorderingen van de bouwwerken. Om het bedrijf nog meer een gezicht te geven naar de buitenwereld toe. Is er een facebook pagina opgericht. Wanneer de appartementen klaar zijn voor verkoop, zal deze ingeschakelt worden.

EduboEdubo
Edubo

D2

Posted by & filed under Huisstijl, Webdesign.

Design Square

Website, huisstijl en online campagne

Opdrachtgever: Alain Callebaut, D2

Project: d2villas.com


8 luxe villa’s op een tropisch eiland in de golf van thailand… D2 – Design Square is een Belgisch-Thaïs bedrijf gespecialiseerd in vastgoedprojecten.

De missie van D2 is het creëren van exclusieve architecturale projecten op de best geselecteerde plekjes van Koh Samui. En dit door de nieuwe noden en visies te volgen, grenzen te verleggen en het paradijs te herontdekken.

Enkele weken lang sloegen The Ladies de handen in elkaar om samen deze website te bouwen en de online campagne uit te werken voor Design Square Luxury Villa’s.

Neem een kijkje op de website en geniet van de paradijselijke villa’s

Als onderdeel van de online campagne werd er een Tripadvisor-, Facebook- en Pinterestpagina opgezet. De focus ligt op het visuele. Pinterest is bijvoorbeeld een ideaal platform om sfeerfoto’s van Koh Samui de wereld in te sturen.

D2
D2
D2

bierkaart

Posted by & filed under Illustratie.

IP-café

Illustratie / uitnodiging

Opdrachtgever: PICA, Thomas More


De afgestudeerde MICA en PICA studenten van Thomas More kregen hun diploma in tijdens het themafeest. IP Café (Interactieve Postgraduaten), de omgeving was gebaseerd op een typische kroeg, inclusief de caféspelen. Aangezien we hier te maken hebben met afgestudeerden in interactieve media, maakten we dan ook het concept interactief. De scores werden gevolgd via twitter, een hoger score betekende meer dranken vrijspelen.

IP-café

moire

Posted by & filed under Animatie, Publicatie.

Moiré

Visueel onderzoek

Opdrachtgever: Sint Lucas Antwerpen

Project: publicatie op issuu.com


Tijdens mijn masterjaar aan Sint Lucas Antwerpen deed ik onderzoek naar het moiré effect. Het is voornamelijk een visueel onderzoek. Ik ben opzoek gegaan naar allerlei situaties waar het moiré effect zich voordoet. Sommige zijn door mezelf gecreëerd, andere waargenomen in mijn alledaagse omgeving. In deze publicatie worden de meest relevante beelden getoond in chronologische volgorde.

Moiré
Moiré_08
Moiré_06
Moiré_05
Moiré_10


raster

Posted by & filed under Animatie, Publicatie, Typografie.

Rasters

Animatie en publicatie

Opdrachtgever: Sint Lucas Antwerpen
Project: Utopia animations


Naar aanleiding van het onderzoek naar Utopia, maakte ik een reeks animaties gebaseerd op optische illusies. Het idee was ontstaan na het ontdekken van het boekje ‘Magic Moving Images’ door Colin Ord. Terwijl hij zich beperkt tot enkel lijnrasters, ging ik aan het experimenteren met allerlei andere vormen van rasters. Van bollen tot letters. De meest geslaagde experimenten hebben uiteindelijk tot een publicatie geleid.

Nadien zal dit onderzoek de basis vormen van mijn masterproject Moiré.

raster_3raster_1raster_2

Extra Muros

Posted by & filed under Huisstijl.

Extra Muros

Huisstijl en aankondiging

opdrachtgever:
Vrije Kunsten,
Sint Lucas Antwerpen


De studenten van Vrije Kunsten Sint Lucas Antwerpen organiseerden voor hun eindproject een Extra Muros tentoonstelling. Elke student kiest een locatie in de stad die past bij zijn en haar werk. Om dit eenvoudig te communiceren, moeten alle afzonderlijke tentoonstellingen op een gezamenlijke brochure gecommuniceerd worden.

De brochre heeft een dubbele functie. Hij kan zowel opgehangen worden (indien mogelijk op een ruit zodat beide zijden zichtbaar blijven) als meegenomen worden als handige gids bij het bezoeken van de tentoonstellingen.

EM (1)
EM (2)
EM (3)
EM (4)

Psychoscout

Posted by & filed under Blog.

Psychoscout

Typografie

Opdrachtgever: Marc Meeuwissen,
Absoluut Designers

Project: myfonts


Het basis idee voor het font bestond reeds sinds 2006. De letters zijn gebaseerd op de cover van het gelijknamige album van de jazzband Flat Earth Society. Gedurende mijn stageperiode in 2011 bij Absoluut Designers heb ik de overige karakters vormgegeven en het lettertype via Fontlab afgewerkt. Het resulterende font Psychoscout wordt te koop aangeboden op MyFonts.com.

Psychoscout
Psychoscout
Psychoscout
Psychoscout
Psychoscout
Psychoscout

tati

Posted by & filed under Illustratie.

Playtime,
Jacques Tati

Poster

Opdrachtgever: Sint Lucas Antwerpen

Playtime

champagne

Posted by & filed under Publicatie.

Champagne momenten

Website

Opdrachtgever: Edwin de Loos


Het boek Champagne Momenten is een huwelijksgeschenk aan een net getrouwd koppel. Hun vrienden en familie hebben elk een toost geschreven, oude foto’s gezocht en herinneringen boven gehaald. Dit werd allemaal gebundeld in het boek dat tevens dienst doet als jaarkalender. Elke week kunnen zij een nieuwe toost ontdekken, samen met het bijbehorende flesje champagne.

champagnechampagnechampagnechampagne

broadview

Posted by & filed under Animatie.

Broadview, movies on the road

Animatie voor een productiehuis

Opdrachtgever: Petra Van Brabant,
Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Project: vimeo


Voor de masterclass ‘Motion Graphics in Branding’ hebben Nick Cannaerts en ik het fictieve productiehuis Broadview opgericht. Het productiehuis specialiseert zich in roadmovies. Niet de typische Hollywood exemplaren, maar filmen over de Belgische wegen. Dit promotiefilmpje geeft alvast een voorproefje van wat de kijker te wachten staat.

Extra Muros

Posted by & filed under Animatie, Illustratie, Publicatie.

Extra Muros

Publicatie

Opdrachtgever:
Katrien Claes,
Studente Vrije Kunsten,
Sint Lucas Antwerpen


Naar aanleiding van haar Extra Muros tentoonstelling van haar werk, ontwierp ik in samenwerking met Katrien een publicatie. Het werk van Katrien combineert architectuur met organische vormen. Het werk vertelt over de integratie van de twee en over het veranderlijke ervan.

De publicatie toont een werk dat kenmerkend is voor haar stijl, vol kleur en vormen die in elkaar overgaan. Het architecturale en organische aspect komt naar voren in de vouwwijze van de publicatie. Met de publicatie kan men verschillende vormen bouwen. Het document is voortdurend in leven en zal telkens een andere vorm aannemen, afhankelijk van de persoon die hem opent en weer sluit.

EMEM2

procesfolio

Posted by & filed under Illustratie, Publicatie, Typografie.

Utopia

Onderzoek en publicatie

Opdrachtgever: Sint Lucas Antwerpen
Project: Procesfolio 2010-2011


In mijn 3de jaar op Sint Lucas Antwerpen deden we met gehele groep onderzoek naar ‘Utopia’. We verzamelden alles wat we vonden over het boek van Thomas More, over utopische werelden, over sprookjes, …

Mijn persoonlijk onderzoek werd gedocumenteerd op mijn blog en in mijn procesfolio. Later werkte ik mijn ideeën uit in het project Rasters.

utopiautopia_1utopia_2

planten

Posted by & filed under Huisstijl, Illustratie.

De Plantentuin Antwerpen

Huisstijl, brochure en poster

Opdrachtgever:
De Plantentuin Antwerpen
en Sint Lucas Antwerpen

plantenuin2plantenuin1plantenuin3affiche_5folderIMG_1

macbeth

Posted by & filed under Illustratie.

MacBeth

Poster

Opdrachtgever: Sint Lucas Antwerpen

MacBeth